W piątek, 8 stycznia w klubie Novum odbyła się druga edycja "Zawierciańskiej Wegańskiej Kuchni Społecznej". To akcja organizowana przez Fundację "Viva!", a celem spotkania była promocja weganizmu i ochrony praw zwierząt. Każdy mógł ugotować wegańską potrawę i podzielić się nią z innymi, a także spróbować innych specjałów.
- Pierwszą w tym roku Wegańską Kuchnię Społeczną uważamy za bardzo udaną.
Były pyszne dania, ciekawe rozmowy i wiele materiałów informacyjnych na temat weganizmu i praw zwierząt - mówi Joanna Osys, koordynator Fundacji w Zawierciu - Cieszymy się z nowo przybyłych osób, szczególnie z tych, którzy nie są weganami, a którzy byli zainteresowani naszym wydarzeniem!
Bo w naszej Kuchni o to właśnie chodzi aby pokazać, że "wege" to nie tylko tofu i sałata.
- podkreśla Joanna.
Przedstawiciele Fundacji już teraz zapraszają na wielkanocną edycję tego wydarzenia. Szczegóły pojawią się wkrótce.
Foto: Fundacja Viva
Foto: Fundacja Viva
0 komentarze:
Prześlij komentarz